Doorgaan naar hoofdcontent

Waarmee moet je een houten vloer dweilen?

Een houten vloer moet ook regelmatig worden schoongemaakt.
Zeker bij een groot gezin met kinderen en/of huisdieren moet de vloer natuurlijk worden schoongemaakt.

Dit kan door de vloer te stofzuigen, maar ook door deze te dweilen.

Veel mensen denken dat een houten vloer niet gedweild kan worden. Natuurlijk de combinatie van hout met water is niet zo goed. Maar een houten vloer moet zelfs gedweild worden om deze mooi te houden tegen vuil en vlekken.

Wij raden wel altijd aan om dit licht vochtig te doen en niet emmers water er over heen te doen natuurlijk!

Het dweilen van een houten vloer kan met het bijbehorende schoonmaak middel. Dit is afhankelijk van welke afwerking u op uw vloer heeft.


Bij olie afwerking ontvangt u een speciale onderhoudszeep. Deze zeep maakt de vloer schoon en beschermt deze ook weer, zo krijgt u ook veel minder snel vlekken in de vloer.

Bij hardwaxolie afwerking ontvangt u een soort gelijke onderhoudszeep als bij olie, alleen maakt deze de vloer niet mat, maar houdt deze iets glimmender.

Het is dus belangrijk om het juiste onderhoudsmiddel te kiezen bij de juiste afwerking. Een zeep voor een olie vloer kan dus niet bij een hardwaxolie vloer, want dan wordt de vloer mat ipv iets glanzender. De hele uitstraling van de vloer veranderd dan.

Bij een lak vloer is er een speciale reiniger om de vloer schoon te maken. Daarnaast kunt u een polish gebruiken om kleine krasjes en de glansgraad van de vloer mooi te houden.

Gebruik bij het schoonmaken van de vloer geen stoomreiniger. Het beste is om een draadjes mop oftwel een spaanse mop te gebruiken. Dit werkt het makkelijkste en het resultaat is ook het beste.Deze producten voor de vloeren kunt u ook bij ons kopen, hiervoor kunt u vrijblijvend langskomen in onze showroom. Wij kunnen u dan ook deskundig advies geven over welk schoonmaakmiddel het beste is voor uw vloer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi. De kleur van de houten vloer is aan te passen. Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld. Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd. Donkere eiken houten vloer White wash lichte eiken vloer Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals Ipé, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het he

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een z wevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt. Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen. De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen. De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus. Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer

Platte plinten plaatsen op een houten vloer

Platte plinten of afdekplinten plaatsen op een houten vloer wordt vaak als moeilijk gezien. Bij een houten vloer heeft u keuze uit verschillende plinten, waaronder een platte plint. Deze is vaak verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Daarnaast is deze platte plint vaak onbehandeld, waardoor u de afdekplint kunt afwerken in dezelfde kleur en afwerking als uw houten vloer. Er is soms nog veel onduidelijkheid over het plaatsen van platte plinten of afdekplinten, terwijl dit helemaal niet moeilijk is. Een platte plint is vaak in verschillende maten verkrijgbaar, zoals 35 x 6 mm, 28 x 6 mm of 21 x 6 mm. Bij zowel een zwevende of verlijmde houten vloer is het mogelijk om een platte plint te plaatsen. Deze plint heeft als voordeel dat de muur nog zichtbaar is. Daarnaast is deze plint ook zeer geschikt om te gebruiken bij ramen tot de grond en openslaande deuren, dus plekken waar geen hoge plint geplaatst kan worden. Om deze plint te kunnen monteren dient u houten blokjes van