Doorgaan naar hoofdcontent

Waarmee moet je een houten vloer dweilen?

Een houten vloer moet ook regelmatig worden schoongemaakt.
Zeker bij een groot gezin met kinderen en/of huisdieren moet de vloer natuurlijk worden schoongemaakt.

Dit kan door de vloer te stofzuigen, maar ook door deze te dweilen.

Veel mensen denken dat een houten vloer niet gedweild kan worden. Natuurlijk de combinatie van hout met water is niet zo goed. Maar een houten vloer moet zelfs gedweild worden om deze mooi te houden tegen vuil en vlekken.

Wij raden wel altijd aan om dit licht vochtig te doen en niet emmers water er over heen te doen natuurlijk!

Het dweilen van een houten vloer kan met het bijbehorende schoonmaak middel. Dit is afhankelijk van welke afwerking u op uw vloer heeft.


Bij olie afwerking ontvangt u een speciale onderhoudszeep. Deze zeep maakt de vloer schoon en beschermt deze ook weer, zo krijgt u ook veel minder snel vlekken in de vloer.

Bij hardwaxolie afwerking ontvangt u een soort gelijke onderhoudszeep als bij olie, alleen maakt deze de vloer niet mat, maar houdt deze iets glimmender.

Het is dus belangrijk om het juiste onderhoudsmiddel te kiezen bij de juiste afwerking. Een zeep voor een olie vloer kan dus niet bij een hardwaxolie vloer, want dan wordt de vloer mat ipv iets glanzender. De hele uitstraling van de vloer veranderd dan.

Bij een lak vloer is er een speciale reiniger om de vloer schoon te maken. Daarnaast kunt u een polish gebruiken om kleine krasjes en de glansgraad van de vloer mooi te houden.

Gebruik bij het schoonmaken van de vloer geen stoomreiniger. Het beste is om een draadjes mop oftwel een spaanse mop te gebruiken. Dit werkt het makkelijkste en het resultaat is ook het beste.Deze producten voor de vloeren kunt u ook bij ons kopen, hiervoor kunt u vrijblijvend langskomen in onze showroom. Wij kunnen u dan ook deskundig advies geven over welk schoonmaakmiddel het beste is voor uw vloer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…