Waarmee moet je een houten vloer dweilen?

Een houten vloer moet ook regelmatig worden schoongemaakt.
Zeker bij een groot gezin met kinderen en/of huisdieren moet de vloer natuurlijk worden schoongemaakt.

Dit kan door de vloer te stofzuigen, maar ook door deze te dweilen.

Veel mensen denken dat een houten vloer niet gedweild kan worden. Natuurlijk de combinatie van hout met water is niet zo goed. Maar een houten vloer moet zelfs gedweild worden om deze mooi te houden tegen vuil en vlekken.

Wij raden wel altijd aan om dit licht vochtig te doen en niet emmers water er over heen te doen natuurlijk!

Het dweilen van een houten vloer kan met het bijbehorende schoonmaak middel. Dit is afhankelijk van welke afwerking u op uw vloer heeft.


Bij olie afwerking ontvangt u een speciale onderhoudszeep. Deze zeep maakt de vloer schoon en beschermt deze ook weer, zo krijgt u ook veel minder snel vlekken in de vloer.

Bij hardwaxolie afwerking ontvangt u een soort gelijke onderhoudszeep als bij olie, alleen maakt deze de vloer niet mat, maar houdt deze iets glimmender.

Het is dus belangrijk om het juiste onderhoudsmiddel te kiezen bij de juiste afwerking. Een zeep voor een olie vloer kan dus niet bij een hardwaxolie vloer, want dan wordt de vloer mat ipv iets glanzender. De hele uitstraling van de vloer veranderd dan.

Bij een lak vloer is er een speciale reiniger om de vloer schoon te maken. Daarnaast kunt u een polish gebruiken om kleine krasjes en de glansgraad van de vloer mooi te houden.

Gebruik bij het schoonmaken van de vloer geen stoomreiniger. Het beste is om een draadjes mop oftwel een spaanse mop te gebruiken. Dit werkt het makkelijkste en het resultaat is ook het beste.Deze producten voor de vloeren kunt u ook bij ons kopen, hiervoor kunt u vrijblijvend langskomen in onze showroom. Wij kunnen u dan ook deskundig advies geven over welk schoonmaakmiddel het beste is voor uw vloer.

Reacties