Hoe kan ik de kleur van mijn houten vloer veranderen?

Kleur veranderen van een houten vloer

De kleur van een houten vloer kunt u veranderen. De houten vloer moet wel eerst geschuurd worden, als het hout dan weer helemaal kaal is dan kan er weer een andere kleur olie of lak er over heen. U hoeft dan geen nieuwe houten vloer te kopen, maar u heeft dan wel een totaal andere vloer. Iedereen zal vragen of u een nieuwe houten vloer heeft gekocht.

Welke houtsoort?

De houtsoort van uw vloer is wel belangrijk. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en reageert anders op een olie kleur of lak. Een eiken vloer is het beste om te veranderen van kleur. Eiken verkleurt door alle olie kleuren heel goed.

Bij een tropische donkere houten vloer is het heel moeilijk om de kleur te veranderen. Deze hebben een bepaalde kleur van zichzelf die alleen is aan te passen door of het in de olie te zetten (donkerder) of in de lak (wat lichter van kleur). Als u op deze houtsoorten een bepaalde kleur zet dan zal dit niet veranderen. Dit geldt ook voor Hard Maple, Afzelia, Jatoba en Ipe.

Vraag daarom altijd even bij een specialist of expert of het mogelijk is om uw houten vloer opnieuw in een andere kleur te behandelen.

Is het eiken dan is het geen probleem!!


Enkele mogelijke kleuren op eiken.

Reacties