Doorgaan naar hoofdcontent

Juiste kleur kiezen houten vloer

Bij het kopen van een houten vloer ga je ook de kleur uitzoeken.

Dit is een hele moeilijke keuze. Je wilt graag de juiste keuze maken en bij veel bedrijven is de keuze erg beperkt. Bijvoorbeeld maar keuze uit 3 of 4 kleuren.

Maar je wilt graag de kleur goed laten passen bij je interieur en je bestaande meubels. En je wilt zeker niet de verkeerde keuze maken, waar je later spijt van krijgt. Het is natuurlijk erg zonde als het net niet de kleur is die u mooi vindt!

Hoe kies je de juiste kleur voor je houten vloer?


Bij Fairwood houten vloeren hebben wij onze vloeren onbehandeld in het magazijn liggen. Hierdoor kan elke klant zijn eigen kleur kiezen die op de plank nog aangebracht kan worden.

In onze showroom hebben wij een grote kleur hoek, omdat wij weten dat de kleur de uitstraling van de vloer bepaalt! Wij besteden hierdoor hier heel veel aandacht aan.

U kunt kiezen uit 1 van onze 25 vaste kleuren. Zit de kleur er nog niet helemaal bij dan kunt u nog kiezen uit speciale voorbewerkingen zoals logen, roken of beitsen. Hierdoor wordt de keuze tussen de kleuren nog uitgebreid naar 100 mogelijke kleuren. Zit de kleur er dan ook nog niet helemaal tussen dan is er ook nog een mogelijkheid om de kleur speciaal te laten mengen. We gaan dan uit van de standaard kleur die wij mengen met een andere standaard kleur. Hierin kunt u zelf de verhouding kiezen, dit kan 50-50%, maar ook bijvoorbeeld 25%-75%.

En als u het helemaal bijzonder wilt maken dan kunnen wij ook 3 kleuren door elkaar mengen.

U heeft dan een kleur die u zelf helemaal heeft gekozen en samengesteld. U bent dan de enige in Nederland die deze kleur heeft en dat maakt de vloer natuurlijk uniek!

Kleuren voor houten vloer


Hoe weet u dan of de kleur goed is?

U ontvangt na het kleuren een proefplank mee naar huis. Wij raden altijd aan om de kleur in de woning te bekijken. Elk huis en ruimte is anders qua lichtinval. Hierdoor kan de kleur in onze showroom toch net anders zijn dan thuis.

Mocht de kleur dan nog niet helemaal naar wens zijn dan kunnen wij de kleur voor u aanpassen in onze kleurlokaal en ontvangt u gewoon een nieuw proefplankje om weer thuis te bekijken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, kom dan vrijblijvend langs in onze showroom. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken!


Wie brengt de kleur op de tafel of de vloer aan ?

De kleur van de tafel of de vloer kan door u zelf worden aangebracht of in de werkplaats van Fairwood.

Nadat u de kleur definitief heeft uitgekozen, gaat de helft van het proefplankje naar onze werkplaats.
De andere helft kan u behouden, als controle.


Zo bereiken we de exacte kleur van het proefplankje en krijgt u de houten vloer,  visgraatvloer of eettafel van uw keuze.

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi. De kleur van de houten vloer is aan te passen. Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld. Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd. Donkere eiken houten vloer White wash lichte eiken vloer Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals Ipé, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het he

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een z wevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt. Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen. De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen. De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus. Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer

Platte plinten plaatsen op een houten vloer

Platte plinten of afdekplinten plaatsen op een houten vloer wordt vaak als moeilijk gezien. Bij een houten vloer heeft u keuze uit verschillende plinten, waaronder een platte plint. Deze is vaak verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Daarnaast is deze platte plint vaak onbehandeld, waardoor u de afdekplint kunt afwerken in dezelfde kleur en afwerking als uw houten vloer. Er is soms nog veel onduidelijkheid over het plaatsen van platte plinten of afdekplinten, terwijl dit helemaal niet moeilijk is. Een platte plint is vaak in verschillende maten verkrijgbaar, zoals 35 x 6 mm, 28 x 6 mm of 21 x 6 mm. Bij zowel een zwevende of verlijmde houten vloer is het mogelijk om een platte plint te plaatsen. Deze plint heeft als voordeel dat de muur nog zichtbaar is. Daarnaast is deze plint ook zeer geschikt om te gebruiken bij ramen tot de grond en openslaande deuren, dus plekken waar geen hoge plint geplaatst kan worden. Om deze plint te kunnen monteren dient u houten blokjes van