Doorgaan naar hoofdcontent

Juiste kleur kiezen houten vloer

Bij het kopen van een houten vloer ga je ook de kleur uitzoeken.

Dit is een hele moeilijke keuze. Je wilt graag de juiste keuze maken en bij veel bedrijven is de keuze erg beperkt. Bijvoorbeeld maar keuze uit 3 of 4 kleuren.

Maar je wilt graag de kleur goed laten passen bij je interieur en je bestaande meubels. En je wilt zeker niet de verkeerde keuze maken, waar je later spijt van krijgt. Het is natuurlijk erg zonde als het net niet de kleur is die u mooi vindt!

Hoe kies je de juiste kleur voor je houten vloer?


Bij Fairwood houten vloeren hebben wij onze vloeren onbehandeld in het magazijn liggen. Hierdoor kan elke klant zijn eigen kleur kiezen die op de plank nog aangebracht kan worden.

In onze showroom hebben wij een grote kleur hoek, omdat wij weten dat de kleur de uitstraling van de vloer bepaalt! Wij besteden hierdoor hier heel veel aandacht aan.

U kunt kiezen uit 1 van onze 25 vaste kleuren. Zit de kleur er nog niet helemaal bij dan kunt u nog kiezen uit speciale voorbewerkingen zoals logen, roken of beitsen. Hierdoor wordt de keuze tussen de kleuren nog uitgebreid naar 100 mogelijke kleuren. Zit de kleur er dan ook nog niet helemaal tussen dan is er ook nog een mogelijkheid om de kleur speciaal te laten mengen. We gaan dan uit van de standaard kleur die wij mengen met een andere standaard kleur. Hierin kunt u zelf de verhouding kiezen, dit kan 50-50%, maar ook bijvoorbeeld 25%-75%.

En als u het helemaal bijzonder wilt maken dan kunnen wij ook 3 kleuren door elkaar mengen.

U heeft dan een kleur die u zelf helemaal heeft gekozen en samengesteld. U bent dan de enige in Nederland die deze kleur heeft en dat maakt de vloer natuurlijk uniek!Hoe weet u dan of de kleur goed is?

U ontvangt na het kleuren een proefplank mee naar huis. Wij raden altijd aan om de kleur in de woning te bekijken. Elk huis en ruimte is anders qua lichtinval. Hierdoor kan de kleur in onze showroom toch net anders zijn dan thuis.

Mocht de kleur dan nog niet helemaal naar wens zijn dan kunnen wij de kleur voor u aanpassen in onze kleurlokaal en ontvangt u gewoon een nieuw proefplankje om weer thuis te bekijken.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, kom dan vrijblijvend langs in onze showroom. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken!Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…