Zelf parket schuren moeilijk?

Is het moeilijk om je eigen houten vloer te schuren?

Ja het is niet makkelijk!

Voor het schuren van een vloer heb je een speciale parketschuurmachine of band schuurmachine nodig. Deze apparaten zijn groot en zwaar. Het schuren moet heel geleidelijk gebeuren. Als je iets te lang op 1 plek staat dan krijg je al snel een hap uit de vloer, dat wil natuurlijk niemand.


Daarnaast moet de vloer vaak meerdere keren geschuurd worden, eerst heel grof, daarna iets fijner en vaak als laatste nog 1 keer.

Zit er ook was of lak op uw vloer dan moet u nog meer schuren om dit er goed af te krijgen.
Het is altijd belangrijk om de vloer zo goed mogelijk kaal te maken, anders blijf je dit later altijd zien. Ook als u bij dezelfde afwerkingslaag blijft.

Wilt u wisselen van olie naar lak, of van lak naar olie, dan moet de vloer zeker helemaal kaal zijn. Anders hechten deze lagen niet op elkaar.

U kunt de vloer ook met de hand schuren, maar dit is ontzettend veel werk om de hele vloer 3 keer te schuren. Hier bent u wel enkele dagen mee bezig om de vloer goed kaal te krijgen. Zelfs met een parketschuurmachine bent u al snel 1 hele dag bezig om te schuren.

Dus wil je het graag zelf doen, doe het dan rustig en bekijk vooraf goed enkele filmpjes.

Bij twijfel laat het dan door een ervaren parketlegger doen. Anders heeft u straks dubbel werk en kosten en moet u in het ergste geval een nieuwe vloer. Dus wees voorzichtig.

Reacties