Verschil houten vloeren en pvc

Wat is het verschil tussen een houten vloer en een PVC vloer?

PVC vloeren zijn gemaakt van aardolie en keukenzout. Hiervan maken ze een plastic-achtig product waar ze een houten print op laten afdrukken. Dit is geen natuurlijk product en uiteraard niet goed voor het milieu.

Houten vloeren zijn gemaakt van bomen. Na 60 jaar is een boom volgroeid en wordt deze gekapt om ruimte maken voor nieuwe bomen en planten. Deze bomen kunnen zich dan ontwikkelen tot een grote bomen. Zo blijft het proces eeuwen doorgaan!
Houten vloeren worden dan gemaakt van volgroeide bomen die worden gekapt. Dit is een natuurlijk product dat meerdere malen herbruikbaar is.

PVC ziet er dan ook anders uit dan een houten vloer en je kan vaak goed het verschil tussen deze 2 zien!

Dit zijn een aantal PVC vloeren:



Hieronder een aantal houten vloeren:



Zoals u hier kunt zien is een PVC vloer veel gladder en minder echt dan een houten vloer!

Daarnaast is PVC wel sterk en slijt dit minder snel dan een vloer, maar hout kan altijd nog opgeschuurd worden en veranderd worden van kleur. Hierdoor gaat uiteindelijk een houten vloer veel langer mee dan een PVC vloer!

PVC wordt vaak gekozen bij vloerverwarming. Maar het is ook heel goed mogelijk om houten vloeren bij vloerverwarming te leggen. Bijna de helft van alle vloeren die wij verkopen worden op vloerverwarming gelegd!