Doorgaan naar hoofdcontent

Prijs van lamelparket eiken

Wat is nu een goede prijs voor een lamelparket eiken vloer? Je wilt natuurlijk niet veel geld uitgeven aan een houten vloer als die later loskomt, veel gaat werken of toch niet geschikt is voor op vloerverwarming.

Bij lamelparket is het belangrijk om te kijken naar de volgende dingen:

1. Onderlaag
Kijk goed naar de onderlaag die een parketbedrijf aanbiedt. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende onderlagen. Er zijn een aantal soorten die goedkoop zijn maar toch nog heel veel werken. Deze raden wij bijvoorbeeld ook echt af om te leggen op vloerverwarming. Dit zijn onderlagen met 1 of 2 verschillende lagen, waar luchtgaten tussen zitten (isoleert en geeft rendementsverlies) en is gemaakt van een goedkope soort.

Als klant ben je daar natuurlijk niet van op de hoogte en dat is jammer, want anders heeft u niet lang plezier van uw houten vloer.

Het beste is om te kiezen voor een berken multiplex onderlaag met veel kruislings verlijmde lagen. Deze planken zijn wel iets duurder, maar hiermee doet u veel langer, het werkt minder en is beter voor de warmte doorlaat en rendement van de vloerverwarming.

Op het volgende plaatje ziet u duidelijk het verschil tussen deze planken.
Zoals u kunt zien is links een goedkopere onderlaag en rechts de juiste! Dus kies altijd voor een lamelparket met een berken meerlaags multiplex onderlaag!

2. Toplaag
De toplaag van de lamelplank is ook belangrijk. Vaak kunt u kiezen uit 3 of 4 mm toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe vaker deze geschuurd kan worden en hoe langer deze meegaat.
Soms worden er goedkope planken verkocht met maar 1 of 2 mm, wij raden deze planken af, want u bent zo door deze onderlaag heen.

Kies dus altijd voor minimaal 3 mm toplaag, maar 4 of 6 is het beste.
Bij een 4 mm toplaag houden wij aan dat dit circa 30-40 jaar meegaat.

Heeft u vragen hierover? neem dan contact met ons op: info@fairwood.nl


Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…