Doorgaan naar hoofdcontent

Strakke moderne eettafel Norfolk

Strakke moderne tafel Norfolk

Onze moderne tafel Norfolk is ontzettend praktisch en mooi. Deze tafel heeft poten op de hoek van het blad, waardoor er veel stoelen om heen kunnen. Deze wordt daarom ook veel gebruikt als bureau of vergadertafel.


Norfolk vergadertafel en bureau in kantoor

Daarnaast zijn de poten op een hele moderne manier aan het blad vast gemaakt. De poten lopen door op de bovenkant van het blad. Zo ziet u een dwarsbalk aan het blad zitten.
Houtsoorten

De norfolk tafel wordt standaard gemaakt in Eiken, maar hij is ook te leveren in de houtsoorten Noten, Kersen en Maple. Hierdoor krijgt de tafel net weer een andere uitstraling en kleur als bij het eiken.

Kersen Norfolk tafel

Noten Norfolk tafel

Afwerking

De tafels liggen bij ons onbehandeld op voorraad. 

De eiken tafels kunnen in bijna elke kleur worden afgewerkt, zoals u zelf wilt. We hebben ca 20 vaste kleuren, van zwart tot wit, van grijs tot bruin. En al deze kleuren kunnen we ook met elkaar mengen, zodat u uw eigen kleur kunt samenstellen. De tafels kunnen naast kleuren om af te werken ook nog eerst licht of donker worden gerookt. Dit veranderd de basiskleur van het hout naar een grijze/bruine tint en daarna kan deze nog afgewerkt worden met een bepaalde lak of kleurolie. (Zie foto onderaan pagina)

Bij de Norfolk tafels in Noten, Maple en Kersen kiest u echt de tafel om zijn kleur. Er zijn wel kleine verschillende mogelijk van kleur, zoals bij olie of lak. Maar de kleur van het hout is moeilijk aan te passen.

Een andere optie is om de tafel helemaal zwart of wit te spuiten. Hiervoor gebruiken we eiken tafels, deze zijn het voordeligst in prijs en het makkelijkste om te behandelen in een dekkende kleur.

Norfolk eiken eettafel dekkend zwart

Maten

De beschikbare maten voor de eettafels zijn:
160 x 95 x 78 cm
180 x 95 x 78 cm
200 x 95 x 78 cm
220 x 100 x 78 cm
240 x 100 x 78 cm
260 x 100 x 78 cm
280 x 100 x 78 cm
300 x 100 x 78 cm
De dikte van de poten is 10 cm en de dikte van het blad is ook 10 cm. De ruimte voor uw stoelen is dus ca 68 cm.

Er zijn ook salontafels van dit model tafel te verkrijgen:

Rechthoekig:

120 x 80 x 45 cm
140 x 80 x 45 cm


Vierkant:

80 x 80 x 45 cm
100 x 100 x 45 cm
120 x 120 x 45 cm

Prijzen

Door onze eigen productie kunnen wij u deze tafels aanbieden voor een hele lage scherpe prijs. Voor de prijzen van deze tafel Norfolk verwijzen wij u graag naar onze website:

Norfolk eiken tafel gerooktPopulaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…