Wanneer kan je een massieve houten vloer zwevend leggen?

Massieve houten vloer zwevend leggen.

Een massieve houten vloer kan zwevend gelegd worden. Bij zwevend wordt het hout gelegd op folie en worden er spanveren aan de zijkant geplaatst die de vloer op spanning houden. De planken hoeven niet onderling verlijmd te worden. Er zijn 2 belangrijke eisen waar aan voldaan moet worden.



1. De plankbreedte van de massieve vloer is maximaal 18 cm breed.

Bij een plankbreedte tot 18 cm kan een massieve houten vloer goed zwevend worden gelegd. Wilt u liever een bredere massieve vloer leggen, dan moet deze verlijmd worden. Bij verlijmen wordt er spaanplaat verlijmd op de ondergrond en daarop worden de planken verlijmd en genageld op de spaanplaat. Het is zo dat hoe breder het hout is, hoe meer het zal werken. Een alternatief is om lamelparket zwevend te leggen.



2. De maximale breedte van de ruimte is 6 meter breed.

De spanveren die aan de zijkant tussen de vloer en de muur worden geplaatst zorgen ervoor dat de planken goed bij elkaar blijven liggen. Is de ruimte breder dan 6 meter dan wordt de overspanning voor de spanveren te groot. Het hout kan teveel werken en de spanveren kunnen niet goed hun werk meer doen. Bij bredere ruimtes moeten de massieve planken verlijmd worden of kunt u kiezen voor een lamelparket.


Graag een offerte opvragen voor een massieve zwevende vloer of wilt u meer informatie: info@fairwood.nl




Reacties