Planken onderling verlijmen bij een zwevende houten vloer.


Planken onderling verlijmen bij een zwevende houten vloer?

Wij krijgen heel vaak de vraag of planken bij een zwevende houten vloer ook onderling gelijmd moeten worden?

Bij een zwevende houten vloer wordt de vloer los gelegd op een folie en worden er spanveren aan de zijkant tussen de muur en de vloer geplaatst om de vloer op spanning te houden. Heel vaak horen mensen dat ze de planken ook nog onderling willen verlijmen.



Planken helemaal onderling verlijmen, NIET DOEN!

Het is mogelijk om dit te doen, maar het grote nadeel hiervan is dat als u de planken eruit wilt halen en mee wilt nemen dat ze dan niet meer los van elkaar gaan en de mes van de planken afbreekt. U heeft dan niks meer aan uw vloer en de planken zijn niet meer bruikbaar zonder mes en groef.

Puntsgewijs lijmen van de planken

Als u de vloer onderling wilt verlijmen bij zwevend leggen dan raden wij dit aan om het puntsgewijs te lijmen. Hierdoor is de plank niet helemaal aan elkaar gelijmd en kan dit voorzichtig nog uit elkaar worden gehaald.

"Door de spanveren is het niet nodig om de planken te verlijmen"

Door de spanveren is het echter helemaal niet nodig om de planken te verlijmen. De spanveren zorgen dat de planken goed bij elkaar blijven liggen tijdens de seizoenen en het verlijmen heeft dan helemaal geen extra functie, want de planken liggen al tegen elkaar aan. En hierbij heeft u dus nooit problemen als u de vloer ooit wil meenemen of als de vloer eruit moet.



Reacties