Kan een houten vloer gelegd worden bij vloerverwarming als hoofdverwarming?

Houten vloeren leggen op vloerverwarming? 

Wij krijgen nog heel vaak de vraag of dat mogelijk is. Ja!! Houten vloeren kunnen gelegd worden op vloerverwarming.

Duoplank vloer leggen op vloerverwarming.

Bij vloerverwarming een houten vloer leggen
Vaak wordt er een lamelparket of duoplank houten vloer gelegd op vloerverwarming. Deze plank werkt minder dan een massieve plank en kan daarom goed omgaan met de warmte van onderaf. Daarnaast is deze plank dunner waardoor het de warmte sneller doorlaat.

Een ander voordeel van een lamelparket is dat de multiplex ondervloer de ondervloer is, waardoor deze plank rechtstreeks kan worden verlijmd op de zandcementdekvloer. Bij een massieve plank is er altijd een ondervloer van eiken mozaiek nodig. Dit scheelt in de kosten voor materialen en leggen.

Lamelparket op vloerverwarming kan zowel in lange planken, breed of smal, of in visgraat planken gelegd worden op vloerverwarming.

Visgraat vloer gelegd op vloerverwarming

Houtsoorten om te leggen op vloerverwarming.

De houtsoorten die geschikt zijn om te leggen op vloerverwarming zijn oa europees eiken, amerikaans wit eiken, amerikaans rood eiken essen, afzelia en noten.

Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt er vaak voor gekozen dat de vloer verlijmd wordt gelegd. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen andere radiatoren meer aanwezig en komt alle warmte in de ruimte van de vloerverwarming af. Het hout heeft hierdoor veel te verduren. 

Bij vloeren gelegd op vloerverwarming, zeker die verlijmd worden, raden wij aan om deze te laten leggen door een vakkundige parketlegger!

Op vloerverwarming laten leggen door vakkundige, ervaren parketleggers.

Meer weten of houten vloeren op vloerverwarming? Bekijk dan is de volgende links:

Reacties