Houten vloer leggen op tegels of plavuizen

Om een houten vloer op tegels of plavuizen te kunnen leggen zijn er verschillende mogelijkheden (zonder vloerverwarming). Het is belangrijk om te kiezen hoe u de houten vloer, parket vloer of lamelparket vloer wilt gaan leggen; zwevend of verlijmd.




Houten vloer zwevend leggen op tegels:
Als u een parket vloer of lamelparket vloer zwevend wilt leggen op tegels, dan kunt u gebruiken van een folie. Deze folie wordt over de tegelvloer heen gelegd. Aan de zijkanten worden spanveren geplaatst die zorgen dat het hout door de seizoenen heen kan werken, zonder dat u last krijgt van bijvoorbeeld kieren. Als u tegelvloer redelijk vlak is dan kunt u gebruik maken van de speciale Thermo silence ondervloer. Is de tegelvloer niet vlak dan moet deze eerst vlak gemaakt worden met dikkere platen, die het hoogte verschil kunnen opvangen.



Houten vloer verlijmd leggen op tegels:
Wordt de houten vloer, parket vloer of lamelparket vloer verlijmd op de bestaande tegelvloer. Dan wordt de tegelvloer eerst beoordeeld door een ervaren parketlegger. Deze bepaalt welke lijm er geschikt is op de bepaalde tegel, het lijmadvies is daarom altijd in overleg met de parketlegger. Vaak wordt de tegel is ontvet met een speciale ontvetter. Daarna wordt de tegel opengeschuurd met een schuurmachine, zodat de lijm kan hechten. Daarna bepaald de parketlegger met welke lijm de houten vloer kan worden verlijmd en of er nog eerst een ondervloer gelegd moet worden, zoals bijvoorbeeld een spaanplaat ondervloer. Dit wordt bij een massieve houten vloer vaak gebruikt (als er geen vloerverwarming is!) als deze wordt verlijmd.

Voor meer informatie: Leggen van parketvloer, massieve houten vloer of lamelparket



Reacties