Inspiratie - Verouderde eiken houten vloeren

Verouderde eiken vloeren zijn de nieuwe trend van het najaar 2014. Vaak wordt hiervoor de houtsoort eiken gebruikt. Eiken houten vloeren lenen zich het beste om verouderd te worden. Hierbij heeft u vaak de keus aan verouderen aan de vellingkant of verouderen boven op en een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Vaak wordt er voor verouderde houten vloeren, massief hout gebruikt. Massief hout is dikker en is beter om te verouderen. Verouderde eiken vloeren kunnen ook gemaakt worden van lamelparket of duoplanken, maar deze zijn dan minder verouderd en bevatten vaak minder knoesten.



Cottage plank flooring zijn 'oude' houten vloeren die al kant en klaar voor u worden verouderd, gerookt en behandeld met olie of lak. De kwaliteit van deze vloeren is veelal C rustiek of Grof en Stoer kwaliteit. U heeft hierbij keus uit ongeveer 10 verschillende soorten kleuren. Deze vloeren zijn ontzettend handig, want u hoeft geen rekening te houden met droogtijden omdat ze al behandeld zijn met olie of lak. Daarnaast geven deze houten vloeren uw interieur een rustieke look.

De nieuwe trend hierbij in 2014 is dat deze verouderde vloeren vaak gecombineerd worden met een strak en industrieel interieur, zo krijgt u een tegenstelling in uw interieur die heel erg leuk is. Hieronder vind u een inspiratie bord. 


Voor meer informatie: www.fairwood.nl of www.houtenvloeren.nu

Reacties