Geborstelde houten vloeren

Geborstelde houten vloeren is een bewerking die af en toe op houten vloeren wordt toegepast. Door het borstelen met harde borstels komt de structuur van het hout naar voren. De nerven worden zichtbaarder en u kunt ook meer structuur op het hout voelen. Dit zorgt voor een doorleefde uitstraling. Het borstelen is mogelijk op zowel een massieve houten vloer als op een duoplank of lamelparket. Alleen is het effect van het borstelen op een duoplank of lamelparket minder als op een massieve plank.



Borstelen is mogelijk bij de houtsoorten: eiken (zowel Europees als Amerikaans eiken), grenen, essen, lariks etc. Borstelen van houten vloeren wordt namelijk gedaan bij houtsoorten die een duidelijke nerfstructuur hebben en door het borstelen wordt dit meer benadrukt.

Borstelen zelf is geen afwerking van een houten vloer, het is een voorbehandeling. Daarna moet de vloer nog wel afgewerkt worden met bijvoorbeeld een olie afwerking of lak afwerking om de houten vloer te beschermen. Hierbij heeft u dan ook de keus om een vloer een bepaalde kleur te geven.



Fairwood heeft een eigen borstelmachine en doet dit in eigen beheer. Bij Fairwood kunt u dus een geborstelde houten vloer vinden, in bijvoorbeeld grenen of eiken. Doordat het borstelen in eigen beheer is kunnen we op korte termijn deze bewerking uitvoeren en heeft u geen levertijd van bijvoorbeeld 6 weken.

Voor meer informatie: Geborstelde houten vloeren of de speciale website die alleen gaat over geborstelde houten vloeren: http://www.geborsteldehoutenvloeren.nl/










Reacties