Brede vloerdelen

Brede vloerdelen worden gebruikt voor brede houten vloeren, de planken kunnen een breedte hebben van 20 cm tot wel 35/40 cm. Deze brede houten vloeren geven een extra touche aan uw houten vloer. Bij deze delen ligt de natuur letterlijk in uw kamer. De houttekening is duidelijk aanwezig en elke plank is anders. Deze brede vloerplanken hebben lang in het bos gestaan en wind, zon, regen, warmte en kou moeten doorstaan. Vaak staan deze brede vloerdelen wel tientallen jaren in het bos.




Geen enkele plank is hetzelfde en het geeft daarom een bijzondere uitstraling die niet in de buurt komt van laminaat of andere producten die door de mens worden bedacht.

Niet alle houtsoorten groeien als brede bomen, waaruit deze brede vloerdelen gemaakt kunnen. Bij noten hout zijn planken van 18 cm al zeer breed, maar bij Douglas grenen zijn plankbreedtes van 30 cm zeer normaal. Zo verschilt elke houtsoort in de breedte die mogelijk is.

Brede vloerdelen in eiken zijn mogelijk tot circa 26 / 27 cm breed, heel af en toe komt het het voor dat een partij iets breder is. Bij brede eiken vloerdelen komen vaak grotere noesten voor. Brede delen komen van bomen met grote stammen en dikke takken, waardoor de noesten groter zijn dan bijvoorbeeld bij een plankbreedte van 18 cm. Bij smallere delen geldt het tegenovergesteld, vaak hebben deze delen minder grote noesten. Houdt hier dus altijd rekening mee. Daarnaast zijn brede vloerdelen heel zeldzaam in foutvrije kwaliteiten, omdat deze bomen grote en veel takken hebben gehad.




Fairwood houten vloeren is zoals u weet een onderdeel van een grote houtimporteur. Bij zeer brede houten vloeren is dit een enorm voordeel. Er is immers maar een beperkte hoeveelheid van extra brede houten planken beschikbaar.We spreken bij sommige houtsoorten over percentages van 5% brede planken of zelfs minder dan dat. De kans dat u mooie brede houten vloeren van een bepaalde houtsoort bij Fairwood kunt kopen is waarschijnlijk groter dan waar ook in Nederland of Belgie.



Let op: Heeft u vloerverwarming dan raden wij af om brede vloerdelen te leggen, zeker niet in massief hout. De maximale breedte die u dan kunt kiezen is circa 22 / 24 cm als plank breedte bij brede houten vloeren, zowel bij massief hout als bij een lamelparket / duoplank

Reacties