Doorgaan naar hoofdcontent

Brede vloerdelen

Brede vloerdelen worden gebruikt voor brede houten vloeren, de planken kunnen een breedte hebben van 20 cm tot wel 35/40 cm. Deze brede houten vloeren geven een extra touche aan uw houten vloer. Bij deze delen ligt de natuur letterlijk in uw kamer. De houttekening is duidelijk aanwezig en elke plank is anders. Deze brede vloerplanken hebben lang in het bos gestaan en wind, zon, regen, warmte en kou moeten doorstaan. Vaak staan deze brede vloerdelen wel tientallen jaren in het bos.
Geen enkele plank is hetzelfde en het geeft daarom een bijzondere uitstraling die niet in de buurt komt van laminaat of andere producten die door de mens worden bedacht.

Niet alle houtsoorten groeien als brede bomen, waaruit deze brede vloerdelen gemaakt kunnen. Bij noten hout zijn planken van 18 cm al zeer breed, maar bij Douglas grenen zijn plankbreedtes van 30 cm zeer normaal. Zo verschilt elke houtsoort in de breedte die mogelijk is.

Brede vloerdelen in eiken zijn mogelijk tot circa 26 / 27 cm breed, heel af en toe komt het het voor dat een partij iets breder is. Bij brede eiken vloerdelen komen vaak grotere noesten voor. Brede delen komen van bomen met grote stammen en dikke takken, waardoor de noesten groter zijn dan bijvoorbeeld bij een plankbreedte van 18 cm. Bij smallere delen geldt het tegenovergesteld, vaak hebben deze delen minder grote noesten. Houdt hier dus altijd rekening mee. Daarnaast zijn brede vloerdelen heel zeldzaam in foutvrije kwaliteiten, omdat deze bomen grote en veel takken hebben gehad.
Fairwood houten vloeren is zoals u weet een onderdeel van een grote houtimporteur. Bij zeer brede houten vloeren is dit een enorm voordeel. Er is immers maar een beperkte hoeveelheid van extra brede houten planken beschikbaar.We spreken bij sommige houtsoorten over percentages van 5% brede planken of zelfs minder dan dat. De kans dat u mooie brede houten vloeren van een bepaalde houtsoort bij Fairwood kunt kopen is waarschijnlijk groter dan waar ook in Nederland of Belgie.Let op: Heeft u vloerverwarming dan raden wij af om brede vloerdelen te leggen, zeker niet in massief hout. De maximale breedte die u dan kunt kiezen is circa 22 / 24 cm als plank breedte bij brede houten vloeren, zowel bij massief hout als bij een lamelparket / duoplank

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…