Doorgaan naar hoofdcontent

Website's houten vloeren

Website's over houten vloeren zijn er in vele soorten en maten. Deze geven soms allemaal verschillende informatie en u ziet zoals in termen van hout te spreken: 'de bomen door het bos niet meer'. Hieronder vind u een aantal interessante website's over houten vloeren die de moeite waard zijn om te bekijken en die u heel veel informatie geven!
Tip: Bereid u goed voor, voordat u een houten vloer gaat kopen en een winkel of showroom bezoekt. Hierdoor kunt u gerichte vragen stellen en weet u van te voren beter waar u naar op zoek moet.

Klik op de link en bezoek de site.

Deze site geeft ontzettend veel informatie over houten vloeren. Informatie over houtsoorten, methoden van leggen, manieren om de vloer af te werken en houten vloer op vloerverwarming Als u deze site bezoekt, weet u naderhand precies op welke dingen u moet letten als u een houten vloer koopt

Deze site is ideaal als u een houten vloer wilt kopen. Deze site lijkt op de site: houtenvloeren.nu, maar geeft net weer andere informatie. Stap voor stap neemt het u mee door een stappen plan waar u op moet letten als u een houten vloer koopt, zoals zwevend of verlijmd leggen, olie of lak afwerking, plinten, houtsoorten etc.

Deze site geeft u alle informatie over houten vloeren, zoals lamelparket of duoplanken. Dit is een andere opbouw van een houten plank, het heeft een toplaag van hout met een onderlaag van meerlaags-multiplex. Dit zorgt ervoor dat de houten plank minder werkt, dan een massieve plank. Het is daarom erg geschikt om te leggen als houten vloer op vloerverwarming.

Eiken visgraat parket.nl geeft u allerlei informatie over visgraat vloeren in bijvoorbeeld eiken of in andere houtsoorten, zoals afzelia. Het leggen van een visgraat vloer is anders dan bij een massieve houten vloer of lamelparket / duoplank. Bij visgraat wordt gebruik gemaakt van Tapis delen van 6 mm dik. Deze delen worden verlijmd en geschroefd.

Eiken vloeren tips geeft tips over houten vloeren en voornamelijk eiken vloeren. Massief of lamelparket leggen, planken of visgraat, leggen van eiken houten vloeren, afwerking van houten vloer en andere houtproducten, het geeft informatie over alles wat u moet weten bij eiken vloeren. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…