Doorgaan naar hoofdcontent

De 3 populairste blogberichten over houten vloeren: alles wat u moet weten over houten vloeren

Een houtenvloer uitkiezen doet u niet zomaar. U heeft keus uit verschillende legmethodes, houtsoorten en ook nog vele kleurmogelijkheden. Dus is dus niet 1,2,3 gekozen. houtenvloeren1.blogspot.com geeft allerlei informatie over houten vloeren, eiken vloeren, parket vloeren, onderhoudstips houten vloeren, olie vloeren, lak vloeren en roken eiken vloeren en dingen zoals luchtvochtigheid en plinten plaatsen.Hieronder vindt u 3 berichten die erg populair zijn op deze blog.

1. Gerookte eiken vloeren
Een europees eiken vloer kan gerookt worden, waardoor het donkerder van zichzelf wordt. Deze manier van bewerken maakt het hout donkerder en de olie kleur kan deze tint nog wat aanpassen. Lees de blog voor meer informatie over gerookte eiken vloeren: gerookte eiken houten vloeren

2. Noesten stoppen
Als u een houten vloer gekocht heeft of wilt kopen en de kwaliteit heeft veel knoesten en scheuren, dan kunt u deze opvullen met voegenkit en zaagsel. Dit kunt u mengen tot een dik papje, die u netjes in de noest kunt stoppen, om hem te vullen. Lees de blog hoe u dat precies kunt doen: noesten vullen eiken vloer

3. Luchtvochtigheid
Luchtvochtigheid is ontzettend belangrijk bij houten vloeren. Hout werkt onder invloed van vocht en warmte. Het is daarom van belang om de luchtvochtigheid in de gaten te houden om het werken van uw houten vloer zo veel mogelijk te beperken. Lees de blog over luchtvochtigheid bij houten vloeren voor meer informatie: Luchtvochtigheid houten vloer en luchtvochtigheid parket vloer

Dit zijn de meest gelezen berichten. Deze blog biedt nog veel meer, neem ook is een kijk bij onze andere berichten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…