Olie kleuren eiken houten vloer

Eiken is de houtsoort die het makkelijkst te kleuren is en wordt daarom veel gebruikt in interieurs. Bij een eiken houten vloer kunt u kiezen uit vele verschillende kleuren.  Daarbij is de ondergrond erg belangrijk, een onbewerkte eiken houten vloer krijgt een andere kleur met olie dan een gerookte eiken houten vloer. Ook is de schuurkorrel van een houten vloer erg belangrijk, hoe fijner de vloer geschuurd is hoe minder olie die zal opnemen en dus hoe minder intens de kleur zal worden.

1. Onbewerkte eiken houten vloer
Een onbewerkte eiken houten vloer is te kleuren in allerlei olie kleuren. Hieronder vind u een overzicht van allerlei standaard kleuren. Het is daarnaast ook mogelijk om kleuren te mengen waardoor u uw eigen kleur kunt samenstellen.


2. Gerookte eiken houten vloer
Door het roken wordt de ondergrond van de eiken houten vloer donkerder waardoor de olie anders op neemt. U krijgt daardoor een andere uitstraling van uw vloer. Alle beschikbare olie kleuren zijn ook te gebruiken op een gerookte eiken vloer. Het is alleen raadzaam om dit vooraf te laten testen op een afvalstukje, zodat u weet hoe de kleur eruit komt te zien.

TIP: Test altijd van te voren de kleur op een afvalstukje, zodat u een goed beeld krijgt van de kleur op uw eigen houten vloer of de gekozen houten vloer. Op elke eiken vloer neemt de kleur namelijk anders op, afhankelijk van de schuurkorrel en bewerking van de onbehandelde eiken houten vloer.

Voor meer informatie over het bewerken van eiken houten vloeren kijk op: Bewerkingen eiken houten vloeren of Olie afwerking eiken houten vloer

Reacties