Prijzen houten vloeren

Houten vloeren zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen. De prijs van de planken van een houten vloer hangt af van de houtsoort en de manier hoe de planken in elkaar zitten, is het een duoplank, massieve plank of een visgraat vloer. Daarnaast is de dikte, breedte en de kwaliteit van de planken ook van belang.

- Hardheid: 
Over het algemeen is het zo hoe harder een houten vloer is hoe duurder het hout is. Deze bomen groeien ook langzamer waardoor de prijs ook hoger is. Grenen is een zachte houtsoort en heeft een lagere prijs. Eiken is een houtsoort die wat harder is en ligt wat boven de prijs van het grenen. Tropische houtsoorten, zoals Noten, Cumaru, Ipé en Jatoba, zijn duurder dan een eiken vloer.

- Breedte van de plank:
Een bredere plank is over het algemeen duurder dan een smalle plank.

- Kwaliteit:
De kwaliteit is ook van belang. Hoe rustiger een plank hoe duurder de planken van een houten vloer worden.

- Massieve plank of duoplank:
Een massieve plank is vaak iets duurder dan een duoplank, omdat een massieve plank duurzamer is en meer hout bevat. Echter bij Fairwood is dit prijs verschil minimaal door de bewerkingskosten van de duoplank.

Fairwood houten vloeren heeft ook een vloer van de maand. Op onze facebook pagina kunt u op de hoogte blijven van de vloer van de maand.

Bij een houten vloer zijn naast de planken ook de materialen en legkosten van belang. Daarom is het belangrijk om altijd een vrijblijvende offerte op te vragen bij een bedrijf, zodat u de totale kosten kunt vergelijken tussen de verschillende bedrijven.

De volgende links geven ook inzicht in de prijs van een houten vloer: Prijzen houten vloeren of Vloer van de maand




Reacties