Luchtvochtigheid en houten vloer, water en hout.

Luchtvochtigheid is belangrijk om te controleren indien u in het bezit bent van een houten vloer of parket vloer. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de woning regelmatig te controleren en op peil te houden.

Hout is een product dat door veranderingen in temperatuur en vocht kan krimpen of uitzetten. Dit is algemeen bekend en meer informatie hierover is te lezen op: Luchtvochtigheid houten vloer
De luchtvochtigheid van de ruimte kan worden gemeten met een hygrometer. Het ideale luchtvochtigheidspercentage voor een houten vloer of parket vloer is tussen de 50% en 70%. Is de luchtvochtigheid onder de 50% dan kan deze verhoogd worden met behulp van een luchtbevochtiger.

De luchtvochtigheid kan per woning verschillen. Sommige mensen drogen bijvoorbeeld de was in de ruimte, anderen maken gebruik van een houtkachel. In het ene huis wonen meer mensen dan in het andere huis.
In periodes met droog vriezend weer zal de luchtvochtigheid aanzienlijk lager zijn n in periodes met veel neerslag.

Indien er in uw woning sprake is van een WTW of warmte winsysteem, wordt de warme lucht in uw woning telkens opnieuw gecirculeerd. Dit betekent dat de droge lucht in uw woning telkens droger wordt. Neem dan extra maatregelen om dit te voorkomen.


Voor meer informatie kunt u kijken op: Krimp en uitzetting houten vloer

Reacties