Doorgaan naar hoofdcontent

De 5 populairste blogs over houten vloeren

Voordat ik deze blog startte was ik opzoek naar andere blogs over houten vloeren waar veel informatie over houten vloeren te vinden is. Via google kwam ik er achter dat er niet heel veel blogs worden geschreven over houten vloeren en informatie over het leggen van houten vloeren en afwerkingen. Daarom ben ik deze blog begonnen.

Toch zijn er 5 blogs die de moeite waard zijn om te lezen over houten vloeren. Ik zal ze op een rijtje zetten voor u:

1. Houtenvloeren.blogspot.com.
Deze blog geeft allerlei informatie over soorten houten vloeren, afwerkingen, manier van leggen (zwevend of verlijmen). Ook geeft deze blog allerlei tips over olie aanbrengen en een houten vloer zwevend leggen. Als u meer te weten wilt komen over houten vloeren, afwerkingen en manieren van leggen dan is het zeer de moeite waard om deze blog te lezen.

2. Houtenvloerenfairwood.blogspot.nl
Fairwood is bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van houten vloeren, parket vloeren en lamelparket / duoplanken. Daarnaast leveren ze ook massieve houten tafels, kasten, werkbladen en vlonderplanken. Het is de zeer moeite waard om Fairwood een keer te bezoeken in Tiel. In deze blog staan leuke verhalen die de eigenaar Hans Hoek mee maakt in zijn werk. U leest hier het verhaal achter het bedrijf en de manier van werken. Daarnaast staan er leuke ervaringen over afwerkingen (Olie of Lak) en zwevende vloeren.

3. Houtenvloer.onsugar.com
Dit is een blog waar ook allerlei informatie op staat over houten vloeren. Hier staan allerlei foto's op van verschillende vloeren. Deze blog levert alleen niet veel informatie over keuze's zoals bijvoorbeeld zwevend of verlijmd of bijvoorbeeld de keuze van afwerking (olie, was of lak). Dus een mooie blog om inspiratie op te doen, maar voor meer kennis en keuze's over houtenvloeren is het minder geschikt.

4. Houtenvloerenpaleis.wordpress.com
Op deze blog staat ook allerlei informatie over houten vloeren en ook productinformatie. Deze blog heeft verschillende onderwerpen die te maken hebben met een houten vloer en allerlei trends op het gebied van interieur.

5. Houtenvloeren1.blogspot.com
En natuurlijk kan mijn blog ook niet achter blijven in deze lijst ;)


Reacties

Populaire posts van deze blog

Donkere houten vloer lichter maken

Donkere houten vloer lichter maken Heel veel mensen komen met de vraag of je een donkere houten vloer lichter kan maken. Ze hebben dan een huis gekocht waar al een bestaande houten vloer in ligt en ze vinden de kleur van deze vloer eigenlijk helemaal niet mooi.
De kleur van de houten vloer is aan te passen.
Donkere eiken houten vloer lichter maken. Het ligt alleen aan de houtsoort in welke mate dit kan, of je van een hele donkere vloer een hele witte vloer kan maken bijvoorbeeld.
Als er een donkere eiken houten vloer ligt, is deze na het schuren weer helemaal kaal. Bij eiken kan je dan heel goed een lichtere kleur kiezen, zoals een whitewash of sandwash kleur olie. De vloer moet wel altijd helemaal worden kaal geschuurd.Donkere tropische houten vloer lichter maken. Ligt er een tropische houten vloer in het huis, zoals IpĂ©, Jatoba, Afzelia, Iroko, Merbau, Cumaru, Kambala of Sucupira dan is het heel moeilijk om de de kleur lichter te krijgen. Deze houtsoorten hebben een donkere kleur …

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer.

Spanveren plaatsen bij een zwevend gelegde houten vloer Bij een zwevend gelegde houten vloer of lamelparket vloer moeten spanveren tussen de muur en de vloer worden geplaatst. Deze spanveren zorgen ervoor dat de vloer goed blijft liggen tijdens de seizoenen en dat u geen kieren of naden in de vloer krijgt.
Hout blijft altijd werken tijdens de seizoenen, het werkt onder invloed van warmte en vochtverschillen. De spanveren kunnen uitzetten en krimpen en zorgen ervoor dat u houten vloer mooi blijft liggen.
De houten vloer hoeft ook bij het zwevend leggen niet onderling verlijmd te worden, omdat de spanveren deze werking opvangen.
De spanveren worden vooral aan de lange zijde van de planken geplaatst. Met een afstand van ca 30 cm. Hout werkt vooral in de breedte en het is belangrijk dat daar dus overal goed de spanveren liggen. Wij zeggen hier altijd, hout zet in dezelfde richting uit als mensen, in de breedte dus.
Hoe kan ik de spanveren tussen de muur en de vloer krijgen? Dit is een ve…

Hoe krijg je vlekken uit een geoliede houten vloer?

Vlekken in een geoliede houten vloer Bij een geoliede houten vloer dringt de olie in het hout, dit zorgt ervoor dat het hout helemaal verzadigd is met olie en dat vlekken er in niet in kunnen dringen. Maar wat nu als er toch een vlek in de vloer zit?
Bij een geoliede houten vloer kun je heel makkelijk vlekken verwijderen.
Makkelijke vlekken, zoals van water -> zepen van de vloer:Elk merk olie heeft een vloerzeep. Deze vloerzeep reinigt de vloer en beschermt de vloer gelijk ook weer. Deze zeep is erg geschikt om watervlekken, niet te erge vetvlekken en andere niet agressieve vlekken te verwijderen. 
Daarnaast bouwt de zeep een beschermlaag op, waardoor nieuwe vlekken weer heel moeilijk in het hout kunnen dringen. Hierdoor kun je ze makkelijk weer weghalen de volgende keer. U kunt hier lezen hoe u de vloer kunt dweilen met deze zeep: Houten vloer dweilen met zeep

Agressieve vlekken, zoals van wijn ->  intensief reiniger en onderhoudsolie: Soms komen er vlekken in de vloer die agr…