Zwevend leggen van een houten vloer

Een houten vloer zwevend te leggen is makkelijk om zelf te doen, waardoor u veel geld kunt besparen. Dit geldt voor zowel een massieve houten vloer als een lamelparket / duoplank. In dit stappenplan wordt alles nog even duidelijk op een rijtje gezet, waardoor het duidelijk wordt hoe makkelijk het is. Leggen van houten vloer

Zwevend leggen is mogelijk bij:
- massieve houten vloer (als de ruimte niet breder is dan 6 meter en met een plank breedte van maximaal 18 cm.
- lamelparket / duoplank (kan in alle gevallen zwevend worden gelegd) Houten vloer zwevend leggen

Stap 1: Voorbereiding
Voor dat u de vloer gaat leggen moet u ervan overtuigd zijn dat de ondervloer voldoende droog en vlak is. Zorg voor een goede afkortzaag en lees alle beschrijvingen van de producten goed door.

Stap 2: Folie leggen
U kunt op een gladde tegel, houten of cementendekvloer de folie uitrollen. De naden kunt u afplakken met tape. Bij de thermo-silence folie legt u de zilverkant naar onderen, omdat dat dient als vochtscherm. Bij andere soorten ondervloeren, lees de beschrijving op de verpakking.

Stap 3: Leggen van de planken
De planken worden gelegd in de lengterichting van de kamer. Begin aan een rechte muur en leg blokjes van 1,5 cm aan de zijkant. Begin met leggen van de planken achter elkaar en nadat u aan het einde bent van de rij, zaagt u de plank af en begint u de volgende rij weer met diezelfde plank. Zo ontstaat er automatisch een wild verband.  Als u klaar bent dan kunt u de blokjes verwijderen en de spanveren er tussen plaatsen.  De spanveren komen op circa 30 cm afstand van elkaar aan de lange zijde en plaats af en toe een spanveer op de kopse kant bij een kort stukje plank.

Stap 4: Na het leggen van de vloer
Als de vloer gelegd is kunt u deze licht na-schuren en daarna stof en vuil verwijderen (niet met water!) Daarna kunt u de planken verder afwerken met bijvoorbeeld olie of lak.

Voor meer informatie kunt u kijken op: Leggen van een houten en Zwevend leggen houten vloer

Dit is een instructie en hier kunnen geen rechten aan worden verleend.


Reacties