Kan je een houten vloer leggen in een nieuwbouwhuis?

Houten vloer leggen in een nieuwbouwhuis

Een houten vloer leggen in een nieuwbouw huis kan erg goed. Veel mensen denken dat dit niet kan door vochtproblemen maar dit is helemaal niet het geval.

Houten vloer leggen in nieuwbouwhuis.

Een nieuwbouwhuis is in het begin nog erg vochtig. Zeker in regenachtige periode's. Vanaf dat het huis water dicht is, begint het droog proces. Dit droog proces heeft even de tijd nodig. Maar vaak wordt er onder tussen in het huis nog de elektra en alles aangesloten, waardoor er nog enig tijd overheen gaat voordat de vloer gelegd gaat worden.

Voor de droging van de zandcementdekvloer kun je rekening houden met ca 1 cm per week drogen. Dus is de zandcementedekvloer 6 cm dik, dan moet deze ca 6 weken drogen. Dit is natuurlijk een indicatie, omdat het erg afhankelijk van het weer en de temperatuur in de woning is.

Vocht in vloer laten meten door parketlegger.

Een parketlegger doet altijd even een vochtmeting, voordat het hout gelegd wordt. Hij meet dan met speciale apparatuur het vochtpercentage in de beton vloer. Hij geeft dan aan of de vloer genoeg gedroogd is, of dat deze nog verder moet drogen.

Vocht meten in beton vloer (bron: trotec-blog.com)







Reacties